Оберіть свою мову

ISSN 1995-5537

Cover 5 2010

Ж-л "Біотехнологія" Т. 3, № 5, 2010
С. 31-42, бібліогр.134, укр.
УДК: 60.604;606.641;613.2

БІОФОРТИФІКАЦІЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ РОСЛИН

О. М. Бурлака, Б. В. Сорочинський

Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України, Київ

Обговорюється проблема біофортифікації, яка передбачає поліпшення методами біотехнології поживних властивостей сортів сільськогосподарських рослин. Розглянуто питання харчового дефіциту деяких мінералів та вітамінів і негативних наслідків цього для здоров’я населення, які можна зменшити, створюючи та використовуючи рослинні продукти з покращеними властивостями. Описано напрями та досягнення підвищення харчової цінності рослин із застосуванням методів генетичної інженерії.

Ключові слова: біофортифікація, дефіцит мікронутрієнтів, генетична інженерія, поліпшення властивостей рослин.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008