ISSN 1995-5537
Ж-л «Біотехнологія» Т. 3, № 2, 2010
С. 9-18, Бібліогр. 77, рос..
УДК 575.827:604.6:582.683.2
Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України, Київ
Розглянуто досягнення та перспективи створення й використання олійних рослин родини хрестоцвітих (ріпак Brassica napus L. var. oleifera DC., гірчиця сарептська Brassica juncea (L.) Czern., гірчиця абіссинська Brassica carinata A. Braun) для отримання ненасичених жирних кислот з довгим (С18–С24) вуглецевим ланцюгом дієтичного (стеаридонова, арахідонова, ейкозапентаєнова, докозагексаєнова, нервонова), фармацевтичного (γ-ліноленова, таксолова, піноленова) і технічного (ерукова, гондоїнова, докозадієнова) призначення.
Ключові слова: Brassica napus, Brassica juncea, Brassica carinata, мононенасичені жирні кислоти, поліненасичені жирні кислоти.
© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008