ISSN 1995-5537
Ж-л «Біотехнологія» Т. 4, № 2, 2011
С. 70-72, бібл. 5, рос.
УДК 663.1(075+536.2.5)
О. М. Ободович, О. І. Чайка, О. М. Недбайло, А. Ю. Лимар
Інститут технічної теплофізики НАН України, Київ
Вивчено можливість застосування дискретно-імпульсного введення енергії в технології бродильного і хлібопекарського виробництва. Встановлено, що використання цього методу в технології виробництва спирту з крохмалевмісної сировини дасть можливість скоротити тривалість процесу бродіння від 72 до 40 год, збільшити міцність бражки від 9,0 до 10,4%.
Активація хлібопекарських дріжджів за допомогою роторно-пульсаційних апаратів збільшує їхню піднімальну силу на 12–14% і на цю саму величину знижує витрати під час випікання одиниці готової продукції.
Ключові слова: бражка, дискретно-імпульсне введення енергії, роторно-пульсаційний апарат.
© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008