Оберіть свою мову

ISSN 1995-5537

Cover 5 2010

Ж-л "Біотехнологія" Т. 3, № 5, 2010
С. 31-42, бібліогр.134, укр.
УДК: 664.8.047.014

ХАРЧОВІ ПОРОШКИ З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ.
КЛАСИФІКАЦІЯ, МЕТОДИ ОТРИМАННЯ, АНАЛІЗ РИНКУ

Ю. Ф. Снєжкін, Ж. О. Петрова

Інститут технічної теплофізики НАН України, Київ

Розглянуто технологію отримання харчових порошків із рослинної сировини. Розроблена та освоєна технологія виробництва порошків із фруктів та овочів забезпечує одержання високоякісного продукту, в якому в концентрованому вигляді збережено всі інгредієнти вихідної сировини. Отримані харчові порошки не містять шкідливих домішок, мають високу харчову цінність, легко засвоюються організмом, компактні, зберігаються тривалий час.

Розроблено класифікацію рослинних порошків за їхніми функціональними складовими. Показано, від яких факторів залежить збереження нутрієнтів під час перероблення сировини. Подано рекомендації щодо використання харчових порошків.

Ключові слова: антиоксиданти, фолати, пребіотики, фітоекстрогени, харчові порошки.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008