ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus Ф. А. Тереза

Друк

Ж-л "Biotechnologia Acta" Т. 12, № 2, 2019
С. 71-78, библ. 20, англ

ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus

Ф. А. Тереза

Абстракт

Метою дослідження було проаналізувати ферментабельність жому прегідролізату цукрової тростини за допомогою Mucor indicus. Прегідролізати було отримано шляхом кислотного гідролізу жому цукрової тростини й детоксифіковано перед ферментацією. Штам форми адаптовано до інгібіторів, які містяться в прегідролізатах. Виробництво етанолу й споживання цукру досліджено за аеробних умов та обмеження доступу кисню. Для оригінального штаму споживання цукру було неповним, а етанол вироблявся з виходом 0.39 ± (0,02) г г–1. Збільшення толерантності M. indicus до інгібіторів сприяло100%-й ферментації із повним споживанням глюкози. Найбільший рівень споживання ксилози зафіксовано в експериментах з аеробною ферментацією. Етанол був основним продуктом ферментації, і його вихід становив 0.41 ± (0,02) г г–1 за умов обмеження доступу кисню і 0.37 ± (0,02) г г–1 — за аеробних умов. Також було досліджено використання не лише моносахаридів, але й інших вуглеводів. Ще однієюперевагою M. indicus, виявленою під час досліджень, була здатність ферментувати пентози, гексози й олігосахариди.

Повний текст PDF