Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Архив 2008 № 1 ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus Ф. А. Тереза

ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus Ф. А. Тереза

Друк PDF

Ж-л "Biotechnologia Acta" Т. 12, № 2, 2019
С. 71-78, библ. 20, англ

ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus

Ф. А. Тереза

Абстракт

Метою дослідження було проаналізувати ферментабельність жому прегідролізату цукрової тростини за допомогою Mucor indicus. Прегідролізати було отримано шляхом кислотного гідролізу жому цукрової тростини й детоксифіковано перед ферментацією. Штам форми адаптовано до інгібіторів, які містяться в прегідролізатах. Виробництво етанолу й споживання цукру досліджено за аеробних умов та обмеження доступу кисню. Для оригінального штаму споживання цукру було неповним, а етанол вироблявся з виходом 0.39 ± (0,02) г г–1. Збільшення толерантності M. indicus до інгібіторів сприяло100%-й ферментації із повним споживанням глюкози. Найбільший рівень споживання ксилози зафіксовано в експериментах з аеробною ферментацією. Етанол був основним продуктом ферментації, і його вихід становив 0.41 ± (0,02) г г–1 за умов обмеження доступу кисню і 0.37 ± (0,02) г г–1 — за аеробних умов. Також було досліджено використання не лише моносахаридів, але й інших вуглеводів. Ще однієюперевагою M. indicus, виявленою під час досліджень, була здатність ферментувати пентози, гексози й олігосахариди.

Повний текст PDF

 


 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home Архив 2008 № 1 ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ ФЕРМЕНТАЦІЯ ГІДРОЛІЗАТІВ ЖОМУ ЦУКРОВОЇ ТРОСТИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ Mucor indicus Ф. А. Тереза

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua