Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home
Друк PDF

Ж-л "Biotechnologia Acta" Т. 11, № 4, 2018
https://doi.org/10.15407/biotech11.04.057

ВИКОРИСТАННЯ ГЛУТАМАТ-ЧУТЛИВОГО БІОСЕНСОРА ДЛЯ АНАЛІЗУ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Кучеренко Д.Ю., Кучеренко І.С., Солдаткін О.О., Солдаткін О.П.

Абстракт

Метою роботи були оптимізація амперометричного глутамат-чутливого біосенсора і його використання для визначення концентрацій глутамату в зразках їжі. Використовували амперометричний метод вимірювань. Біосенсор базувався на іммоіблізованій глутаматоксидазі і платиновому дисковому електроді. Біосенсор був підключений до робочої комірки з допоміжним електродом (платиновим дротом) і електродом порівняння (Ag/AgCl). Біосенсор мав високу чутливість до глутамату, тривалість одного аналізу становила близько 5 хв. Досліджено вплив іонної сили, рН і буферної ємності на роботу біосенсора. Вивчено чутливість біосенсора до різних можливих інтерферуючих речовин, включаючи амінокислоти; показана висока селективність до глутамату. Була оцінена відтворюваність аналізу зразків харчових продуктів та вплив розведення зразків. Концентрації глутамату в різних соусах і приправах вимірювали за допомогою розробленого біосенсора; результати добре корелювали з результатами, отриманими спектрофотометричним методом (R2 = 0,988). Таким чином, амперометричний біосенсор для визначення глутамату було успішно оптимізовано і використано для вимірювання концентрації глутамату в соусах і приправах.

Повний текст PDF


 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua