Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home
Друк PDF

Ж-л "Biotechnologia Acta" Т. 11, № 2, 2018
https://doi.org/10.15407/biotech11.03.056

БІОСИНТЕЗ ЛЕТКИХ СПОЛУК ГРИБАМИ Pleurotus ostreatus (Jacq.:Fr.) Kumm. НА СУБСТРАТАХ, ЗБАГАЧЕНИХ РОСЛИННИМИ ОЛІЯМИ Власенко К. М., Кузнецова О. В.

Абстракт

Метою дослідження було проведення аналізу можливих шляхів та інтенсивності синтезу запашних сполук грибами штамами гриба Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm. у процесі інтенсивного культивування на соняшниковому лушпинні та соломі ячменю з додаванням рослинних олій (соняшникової та кукурудзяної) як потенційного джерела ненасичених жирних кислот. Використовували методи сенсорного профільного аналізу й ультрафіолетової спектроскопії. Сенсорний профільний аналіз висушених зразків плодових тіл показав підвищення інтенсивності грибних, м’ясних та трав’янистих нот запаху на субстратах з додаванням рослинних олій у концентрації 1 і 5%. Для штаму ІВК-551 відзначено зростання інтенсивності солодких і квіткових складових запаху на обох субстратах із додаванням кукурудзяної олії. УФ-спектроскопія гексанових екстрактів висушених зразків плодових тіл виявила максимуми світлопоглинання у діапазоні 200−210 нм та 260−300 нм. Спостерігали неоднакове збільшення інтенсивності світлопоглинання зразків різних штамів, культивованих на субстратах із додаванням рослинних олій.

Повний текст PDF

 


 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua