Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Архив 2011 № 2 ДИСКРЕТНО-ІМПУЛЬСНЕ ВВЕДЕННЯ ЕНЕРГІЇ ДЛЯ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ БІОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СПИРТОВОМУ І ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ О. М. Ободович, О. І. Чайка, О. М. Недбайло, А. Ю. Лимар
Друк

ISSN 1995-5537

Науковий журнал

БІОТЕХНОЛОГІЯ

Т. 4, № 2, 2011

Ж-л «Біотехнологія» Т. 4, № 2, 2011
С. 70-72, бібл. 5, рос.
УДК 663.1(075+536.2.5)

ДИСКРЕТНО-ІМПУЛЬСНЕ ВВЕДЕННЯ ЕНЕРГІЇ
ДЛЯ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ БІОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ
У СПИРТОВОМУ І ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ

О. М. Ободович, О. І. Чайка, О. М. Недбайло, А. Ю. Лимар

Інститут технічної теплофізики НАН України, Київ

Вивчено можливість застосування дискретно-імпульсного введення енергії в технології бродильного і хлібопекарського виробництва. Встановлено, що використання цього методу в технології виробництва спирту з крохмалевмісної сировини дасть можливість скоротити тривалість процесу бродіння від 72 до 40 год, збільшити міцність бражки від 9,0 до 10,4%.

Активація хлібопекарських дріжджів за допомогою роторно-пульсаційних апаратів збільшує їхню піднімальну силу на 12–14% і на цю саму величину знижує витрати під час випікання одиниці готової продукції.

Ключові слова: бражка, дискретно-імпульсне введення енергії, роторно-пульсаційний апарат.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008

 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home Архив 2011 № 2 ДИСКРЕТНО-ІМПУЛЬСНЕ ВВЕДЕННЯ ЕНЕРГІЇ ДЛЯ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ БІОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У СПИРТОВОМУ І ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ О. М. Ободович, О. І. Чайка, О. М. Недбайло, А. Ю. Лимар

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua