Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Архив 2021 № 5 ПРАКТИЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ КОЗИНОГО МОЛОКА ТА МОЛОЗИВА І. М. Волошина, К. І. Солошенко, І. В. Лич, Л. В. Шкотова
Друк PDF

ISSN 2410-7751 (Друкована версія)
ISSN 2410-776X (Електронна версія)

Biotechnologia Acta, Т. 14, № 5 , 2021
С. 38-48, бібліогр. 51, англ.
УДК: 676.22.017
https://doi.org/10.15407/biotech14.05.038s

ПРАКТИЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ КОЗИНОГО МОЛОКА ТА МОЛОЗИВА

І. М. Волошина 1, 2, К. І. Солошенко 1, І. В. Лич 1, Л. В. Шкотова 3

1 Національний університет харчових технологій
2 Київський національний університет технологій та дизайну
3 Інститут молекулярної біології і генетики НАН України

В огляді наведено інформацію стосовно протеїнового та амінокислотного складу козиного молозива та молока та проаналізовано властивості компонентів молозива та молока кіз. Крім цього, показано перспективи застосовування козиного молока та молозива у харчовій та косметичній промисловості та доцільність використання козиного молока для дитячого вигодовування. Функціональні харчові продукти з козиного молока проявляють антиоксидантні, протизапальні, кардіопротекторні, антигіпертензивні та антиатерогенні властивості в організмі людини. Косметичні засоби на основі козиного молока є дуже корисними для підтримання здорового вигляду шкіри та проявляють ефективність у лікуванні різних захворювань шкіри. Дитячі суміші на основі козиного молока забезпечують комфортне травлення немовлят та є кращими у засвоюванні протенів, жирів та інших поживних речовин, порівняно із сумішами з коров’ячого молока.

Ключові слова: козине молозиво, козине молоко, протеїни, амінокислоти, косметологія, дитяче харчування.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2021

 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home Архив 2021 № 5 ПРАКТИЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ КОЗИНОГО МОЛОКА ТА МОЛОЗИВА І. М. Волошина, К. І. Солошенко, І. В. Лич, Л. В. Шкотова

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua